Bij stichting Penta werken ruim 300 betrokken medewerkers met hart en ziel aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor meer dan 3000 leerlingen. Alles wat we doen, doen we met aandacht – voor onze leerlingen, onze collega’s en onze omgeving. Vanuit een basis van verbinding en vertrouwen krijgen we de ruimte om verantwoordelijkheid te dragen voor ons werk. Door vakkundigheid te combineren met zorgvuldigheid, streven we ernaar ons onderwijs en onze organisatie continu te blijven verbeteren.
De bestuurder draagt de eindverantwoordelijkheid voor de gehele organisatie en de totale beleidscyclus.
Bestuurder
Het toezichthoudend en controlerende orgaan, dat gevraagd en ongevraagd adviseert en de klankbordfunctie voor de bestuurder (CvB) vervult.
Deskundigheidsgebied: bestuurlijke verhoudingen, governance en legal
Voorzitter RvT
Deskundigheidsgebied: onderwijs(management) en finance
Lid RvT en voorzitter Auditcommissie RvT
Deskundigheidsgebied: finance, inkoop, huisvesting en duurzaamheid
Lid RvT en Auditcommissie RvT
Deskundigheidsgebied: digitaliseren en innovatie
Lid RvT en voorzitter van de remuneratiecommissie RvT
Deskundigheidsgebied: finance, bestuur en verandermanagement in het maatschappelijk domein
Lid RvT en lid van de remuneratiecommissie RvT
Het kantoorteam bestaat uit adviseurs en medewerkers voor ‘mens & werk’, ‘onderwijs & kwaliteit’, financiën, facilitair, ICT, communicatie en huisvesting. Bestuurder, schoolleiders en adviseurs vormen samen het beleid en geven daaraan uitvoering.
De schoolleiders geven leiding aan hun schoolteams en zijn daarin integraal verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid en onderwijs op de scholen.
Bij het opstellen van het schooleigen beleid is er inspraak van de MR nodig.
Bij medezeggenschap op het organisatiebrede (Penta-)beleid is de centrale (P)GMR (= personele gemeenschappelijke medezeggenschapsraad) betrokken.
Voor meer informatie over hoe wij omgaan met je gegevens, kun je in ons privacybeleid lezen. Bekijk het document of lees er meer over op onze website.